Bugár Béla: Olyanokkal, mint Csáky, nem lehet

2010. február 13. - 13:42 | Belföld
"A Híd olyan együttműködési politikát folytat, amelynek van esélye, hogy meghonosodjon Szlovákiában, de nem olyan emberekkel, mint Csáky Pál" - jelentette ki Bugár Béla.

A Híd Bugár Béla pártelnök szerint olyan együttműködési politikát folytat, amelynek van esélye, hogy meghonosodjon Szlovákiában, de nem olyan emberekkel, mint Csáky Pál. „Megértem Csákyt. Ideges. Amikor 2007-ben átadtam neki a pártot, 20 képviselője volt, a közvéleménykutatások során tíz százalékon felül szerzett, s a számláján 40 millió korona volt. Most kölcsönt akar felvenni a választásokra, s a párt öt százalék körül tart. S ezért mindenki hibás, a volt tagok, csak ő nem. Rágalmazás helyett jobb lenne, ha belenézne a tükörbe, ki mindezért a felelős“ jelentette ki Bugár Béla a SITA hírügynökségnek adott interjúban.

Bugár szerint a Híd nem a Smer-SD trójai falova, mint azt Csáky állítja. „Mikuláš Dzurinda is megértette, hogy nem vagyunk a Smer-SD ötödik hadoszlopa. Csáky ébredjen fel, és ne másokat rágalmazzon“ – mondta Bugár. Szerinte Csáky arra kényszeríti az embereket, hogy politikai párthoz való tartozásuk alapján ide vagy oda álljanak. „Nem lehet jó magyar, aki nem az MKP-vel szimpatizál, rossz az, aki a Híddal. Az embereknek nem olyan politikára van szükségük, ami megosztja őket. A magyaroknak nincs szükségük, hogy aszerint osszák meg őket, kit választanak“ - hangsúlyozta Bugár.

Csáky piszkos politikát folytat, közben az MKP egyik tagja ellen, aki magas posztot tölt be az egyik kerületi önkormányzatban, vádeljárás folyik. „Problémát okoz neki a kastély, amelyik 40 embernek ad munkát, s ahol 90 ember talált új otthonra. Olyan emberek, akik nem tudnak magukról gondoskodni, még enni sem képesek egyedül?“ – tette fel a kérdést Bugár.

Csáky a SITA hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a Híd a Smer-SD trójai falova, s eddig csak egy dologra volt képes, hogy gyengítse az ellenzéket. Csáky szerint jelenleg sok szó esik a pártok finanszírozásáról, illetve azokról a problémákról, amelyekből bizonyos következtetéseket lehet levonni. „Az SNS olyan párt, amelyre ez jellemző. A legnagyobb problémája van minden általa vezetett minisztériumban . De ilyen gondjai vannak a Smer-SD-nek is és az őt körülvevő gazdasági környezetnek. Ilyen problémák léptek fel az SDKÚ-DS-ben és a HZDS-ben is. Az MKP-ben az én irányításom alatt ilyesmi nem fordult elő“ – hangsúlyozta Csáky.

Amennyiben az MKP azon volt tagjaira, akik a Híd pártját alapították, bárki bármit is fel tud hozni, ezeknek már semmi közük az ő pártjához – szögezte le Csáky. „Az elmúlt években különböző információkat olvastam a sajtóban arról, hogy kétségek merültek fel Bugár Béla nagyszarvai kastélyával kapcsolatban. Arról, hogy ottani vállalkozása tavaly támogatást kapott a munkaügyi minisztériumtól. Olvastam azokról a »meteorológusokról«, akik Eugen Čuňo kassai alpolgármester ügyében buzgólkodtak. Ezek a »meteorológusok« már nincsenek köztünk. Olvastam bizonyos dolgokat a komáromi polgármesteri posztot illetően, olyasmikről, amelyek az ottani hajógyárral kapcsolatosak, vagy az egészségüggyel. Ez az úr már szintén nincs nálunk. Olvastam különböző dolgokat a volt mezőgazdasági miniszterről, aki 2003-ban néhány tízmilliós támogatást adott saját vállalkozásának. Ez a volt miniszter szintén nincs nálunk. Olvastam azokról a dolgokról, amelyek a nagymihályi járásbeli volt tagunkra, a titkoszolgálattal való kapcsolataira vonatkoztak“ figyelmeztetett az MKP főnöke.

(sita)