Az SDKÚ-DS dönt a listavezető-jelöltekről

2010. február 15. - 11:07 | Belföld
Az elnökség hétfőn zárja le a listavezető-jelölést. Eddig az SDKÚ-DS két alelnöke, Iveta Radičová és Ivan Mikloš jelentette be, hogy megpályázza a posztot.
Az elnökség 15 képviselőjelöltet állíthat az előválasztásokra. A többi jelöltet a regionális szövetségek, a párt ifjúsági szervezete és női tagozata javasolhatja. Véget ér egyúttal a listavezető-jelölés. Eddig az SDKÚ-DS két alelnöke, Iveta Radičová és Ivan Mikloš jelentette be, hogy megpályázza a posztot. A párton belüli előválasztásokat február 27-én tartják meg.

Az elnökség olyan új arcokat jelöl a választási listára, akiket az elmúlt napokban mutatott be. Köztük van Jana Dubovcová volt bírónő, Eugen Jurzyca közgazdász és Miroslav Beblavý, a munka-, szociális és családügyi minisztérium volt államtitkára. Úgy tudni, az elnökség jelöltjei között lesz Milan Hort, a párt és a parlament alelnöke, Stanislav Janiš parlamenti frakcióvezető, a jelenlegi képviselők közül Katarína Cibulková, Alexander Slafkovský, Tatiana Rosová, Lucia Žitňanská és Ivan Štefanec. Az elnökség képviseletében jelölteti magát a listavezetői posztra Iveta Radičová és Ivan Mikloš. A kiszivárgott hírek szerint viszont nem kerül fel a képviselőjelöltek listájára Pavol Prokopovič volt közlekedési miniszter.

SITA/para