Kiselsősöket "vásárolna" a HZDS?

2010. február 16. - 13:43 | Belföld
A ĽS-HZDS oktatásügyet, tudományt, ifjúságot és sportot érintő választási programjában a legfontosabb az lesz, hogy a kis elsősöket százeurós utalvánnyal jutalmazzák.
„Abban az esteben, ha a párt a parlamenti választásokat követően része lesz a kormánykoalíciónak, ez a Szlovák Köztársaság polgárainak művélődését segítené az anyagi-műszaki feltételek biztosításával“ nyilatkozta ma a SITA hírügynökslgnek Jozef Habánik, a ĽS-HZDS alelnöke és az oktatási minisztérium államtitkára. Véleménye szerint az első osztályba lépő kisiskolások számára iskolaszerekre szánt százeurós utalvány a párt választási programjában egyike a legfontosabb programpontoknak. Figyelmeztette, hogy külföldön is létezik a pénzügyi segítség hasonló rendszere és a tanulók ilyen módon történő üdvözlése, az új rajtcsomag.

Habánik szerint a ĽS-HZDS javaslata minden kis elsősre vonatkozik, ezért a jelenlegi formában rendszeres és címre szóló. Ebben az összefüggésben a párt nem feledkezik meg arról sem, milyen fontos szerepe van az oktatásban a pedagógusoknak, ezért átértékeli pénzügyi jutalmazásuk rendszerét is – rendszeres valorizációt javasolván“ – tette hozzá Habánik.

SITA/para