Radičová: Ne a nacionalista szenvedélyekről szóljon a kampány!

2010. március 16. - 16:40 | Belföld
A kampány témája a lakosság problémáinak megoldásáról és ne a rágalmazásról és a nacionalista szenvedélyekről szóljon, véli Iveta Radičová, az SDKÚ-DS listavezetője.
A gazdasági növekedés és a foglalkoztatottság emelése, a lakosság, főleg a középosztály és a gyermekes családok életminőségének javítása, valamint az állami intézményekbe vetett bizalom növelése az SDKÚ-DS választási programjának három pillére. „Felszólítjuk a választásokon induló többi politikai pártot, hogy a választási kampány elsősorban a programok vetélkedéséről és a létező problémák megoldásáról és ne az üres ígérgetésekről, az egymás rágalmazásáról, a sértegetéséről, a magyar kártyáról és a nacionalista szenvedélyekről szóljon,“ mondta ma pártja sajtótájékoztatóján Iveta Radičová, az SDKÚ-DS listavezetője.

A március 27-én sorra kerülő programkonferencián Mikuláš Dzurinda pártja 140 konkrét megoldási javaslattal áll elő. Az intézkedéseket két részre osztják. Az egyik a kormány első száz napját érinti, melyeket Radičová sürgős feladatokként jellemez, a többinek a megoldását a négyéves választási ciklus alatt tervezik.

A választási kampányra a párt 1,3 millió eurós kölcsönt vesz fel egy Szlovákiában működő banktól. A párt a lakosság támogatását főleg a régiókban folytatandó személyes találkozásokon szeretné elnyerni.

„Nekünk van nemcsak a legjobb, hanem a legszebb választási listánk is“ – kommentálta Ivan Mikloš, az SDKÚ-DS alelnöke azt a tényt, hogy a választásokon induló valamennyi párt közül az ő listájukon indul a legtöbb nő.

Radičová emlékeztetett arra, hogy a 2010-es és a következő évek meghatározó témája a lakosság életminőségének javítása.

SITA/para