Építhetünk Bőst nekik is

2010. március 17. - 12:22 | Belföld
Miroslav Lajčák szlovák külügyminiszter a grúz fővárosban, Tbilisziben elsősorban Szlovákia és Grúzia gazdasági együttműködéséről tárgyalt. Találkozik Mihail Szaakasvili köztársasági elnökkel is.
Miroslav Lajčák szlovák külügyminiszter grúziai ágazati kollégája, Grigol Vasadze is ezt tartja az együttműködés legperspektivikusabb szakterületének. Lajčák igéretet kapott Grúzia legfelső vezetőitől, hogy az ország befogad szlovák vállalkozásokat is. A két miniszter elsősorban Szlovákia és Grúzia gazdasági együttműködésének lehetőségeit vette sorra.

Miroslav Lajčák hangsúlyozta, hogy a kölcsönös vállalkozói aktivitások fellendítéséhez mindkét országban megfelelő jogi keretekre van szükség. A két miniszter abban állapodott meg, hogy a lehető legrövidebb időn belül elkészítik a beruházások támogatásáról és védelméről szóló kétoldalú szerződést és a kettős adóztatás felszámolásáról szóló szerződést is.

Ma a szlovák diplomácia vezetője szlovák-grúz gazdasági fórumon vesz részt Tbilisziben, majd fogadja őt Mihail Szaakasvili köztársasági elnők. A nap folyamán találkozik a grúz parlament elnökével és a kormányfővel is.

 - sita/para -