Global Finance: a régió legjobb bankjai a...

2010. március 24. - 10:35 | Belföld
Az amerikai Global Finance pénzügyi magazin az OTP Bankot minősítette Magyarország legjobb bankjának, a közép-kelet-európai feltörekvő piaci régió legjobb bankjairól készült friss felmérésében.
A 17. alkalommal végzett, 2010. évi felmérésben a közép-kelet-európai régió győztese az RZB/Raiffeisen International osztrák bank lett.

Joseph Giarraputo, a Global Finance kiadója elmondta: a feltörekvő piacokon továbbra is szokatlanul nehéz körülmények uralkodnak a bankok és ügyfeleik számára, utóbbiak minden korábbinál nagyobb hozzáértést követelnek a bankoktól.

A régióban ezt a hozzáértést leginkább biztosító bankok közé tartoznak azok a bankok, amelyeket a szakértők az egyes országok legjobb bankjainak választottak. Minden országból egy bank került fel a listára, Magyarországon az OTP, Csehországban a CSOB, Szlovákiában a Tatra Banka míg Oroszországban az MDM Bank.

A rangos kiadvány - amelyet a világ 158 országában terjesztenek, és elsődleges célközönségét vállalati igazgatók, elnökök és vezérigazgatók, pénzügyi szakemberek alkotják - kedden ismertette kutatásának eredményét.

A New York-i központú Global Finance szerkesztői piacelemzők, vállalatvezetők és banki tanácsadók információi alapján értékelik a világ - Ázsia, Közel-Kelet és Afrika, Latin-Amerika, továbbá Közép-Kelet-Európa - feltörekvő régióinak bankjait.

Több szempont alapján rangsorolják a pénzintézeteket: vizsgálták a vagyonnövekedést, a jövedelmezőséget, a stratégiai kapcsolatokat, továbbá az ügyfélszolgálat minőségét, a banki költségek versenyképességét és az újító szellemű termékeket.

- mti/para -