Median: Bugár és Sulík pártja is a parlamenti küszöb alatt

2010. március 26. - 18:15 | Belföld
A Median közvélemény-kutató intézet pártpreferenciákat érintő felméréseinél már megszokhattuk, hogy azokat a többihez képest jóval magasabban nyerné a Smer-SD.

Jelen esetben tehát az 1206 megkérdezett válaszainak összesítéséből az jött ki, hogy a választásokat a Smer-SD nyerné, mégpedig a szavazatok 43,9%-ával. Második helyen az SDKÚ-DS (12,7%), harmadik pedig a KDH (11,1%) végezne.

A parlamentbe bejutna továbbá 7,9%-kal az SNS, 6,3-mal az ĽS-HZDS, 6,2-vel pedig az MKP. Maradna tehát a jelenlegi felállás a parlamenti pártok tekintetében, ugyanis a Median felmérése szerint a SaS épphogy (4,8%), a Híd pedig jócskán (1,6%) elmaradna a parlamenti küszöbtől. 

Arra a kérdésre, hogy ha holnap tartanák a parlamenti választásokat, ki venne azon részt, a megkérdezettek 25,7%-a vállalná biztosan a részvételt, további 31,3% pedig inkább igen, 8,5% inkább nem, 30,9% pedig biztosan nem menne választani holnap.

Figyelembe véve a többi közvélemény-kutató intézet felméréseit, a Smer-SD, az SDKÚ-DS valamint a KDH pozíciója nem nagyon változik, leginkább azon pártok támogatottsága ugrál hónapról hónapra fel-le, amelyek az 5%-os küszöb környékén mozognak. A Focus és a Polis legutóbbi felmérésénél is bekerülne a parlamentbe a Híd és az SaS, rajtuk kívül azonban mindent összegezve bizonytalan lehet az MKP, az SNS, és az ĽS-HZDS helyzete is. 

Sme.sk/para

Címkék: híd, HZDS, KDH, Median, MKP