Bemutatja programját az SDKÚ

2010. március 27. - 12:04 | Belföld
Mikuláš Dzurinda pártja az elkövetkező négy évre szóló programban a közpénzek konszolidációjára törekszik, gátat szabna az ország további eladósodásának és csökkentené a közszféra adósságállományát.

Az SDKÚ-DS mai konferenciáján mutatja be választási programját, amit a konferencia befejeztével jóvá hagy majd a párt Központi Tanácsa. Mikuláš Dzurinda pártja az elkövetkező négy évre szóló programban a közpénzek konszolidációjára törekszik, gátat szabna az ország további eladósodásának és csökkentené a közszféra adósságállományát. Az SDKÚ-DS egyben k Kizártnak tartja az adó- és járulékterhek növelését.

Iveta Radičová, a párt listavezetője szerint a program tengelye három irányt kapcsol egybe: a gazdaság és a foglalkoztatottság növelését, az életszínvonal emelését (elsősorban a középosztály és a kisgyermekes családok helyzetének megszilárdítását), valamint az igazságszolgáltatásba és a jogállamba vetett hit visszaállítását. Radičová jelezte, hogy az SDKÚ-DS szeretné korrigálni a nyugdíjalap második pillérének működését, amely iránt megmutatkozott a polgárok érdeklődése. Címre szóló szociális politikát az SDKÚ-DS olyan takarékossági intézkedésekkel tervez végrehajtani, amelyek a közbeszerzés gazdaságos és az EU-alapok hatékony kihasználásával valósul meg.

Az SDKÚ-DS programja a polgárokkal, valamint a szakágakkal és önkormányzatokkal folytatott több mint 70 találkozó révén állt össze. A programkonferencián a párt elnöke. Mikuláš Dzurinda, valamint a négy szakcsapat vezetője, Iveta Radičová, Ivan Mikloš, Lucia Žitňanská és Eugen Jurzyca mond beszédet.

(sita)