Szombaton fogadják el a KDH választási programját

2010. április 9. - 13:29 | Belföld
A KDH Tanácsa szombaton Zólyomban fogadja el választási programját. Amint arról a SITA hírügynökséget Pavol Abrhan, a párt elnökségi tagja tájékoztatta, a kereszténydemokraták prioritásai közé a fiatal családok, a nyugdíjasok és a munkanélküliek tartoznak.
A választási program egyes fejezeteit szombaton az alelnökök ismertetik. Anton Marcinčin a gazdasági elképzeléseket, Július Brocka a szociális kérdések megoldási lehetőségeit, Ivan Uhliarik az egészségügyet, Daniel Lipšic az igazságszolgáltatást és a biztonságot, Jana Žitňanská a polgári társadalmat és az oktatásügyet, Mária Sabolová a környezetvédelmet és a közlekedést vázolja. Ján Fígeľ, a KDH elnöke programbeszédet mond.

A Kereszténydemokrata Mozgalom április 19-én indítja útjára választási kampánya második szakaszát. „Az óriásplakátokkal kezdtük. Április 19-én Eperjesen kezdjük el a választási gyűlések sorozatát“ – közölte Abrhan. A KDH képviselőjelöltjei azt tervezik, hogy előbb a sétálóutcákon szólítják meg a polgárokat. A személyes találkozókat nagygyűlések követik. A kereszténydemokraták művészi produkciókkal szeretnék vonzóbbá tenni kampányrendezvényeiket. A gyermekek számára is készítenek foglalkozásokat. A választásokat megelőző időszak utolsó hetében a kerületi székhelyeken találkoznak a választókkal.

SITA/para