Akár választhatnánk is...

2010. május 12. - 10:14 | Belföld
Problémák nélkül zajlott a júniusi parlamenti választások eredményszámitásának első próbája a tervezett három közül. A május 25-re tervezett második próbáig már csak kisebb igazitásokat kell elvégezni – mondta a Statisztikai Hivatal szóvivője.
Problémák nélkül zajlott a júniusi parlamenti választások eredményszámitásának első próbája a tervezett három közül. A SITA hirügynökséget erről Eva Kelemenová, az SzK Staisztikai Hivatalának szóvivője tájékoztatta. A próba alatt semmilyen problémák nem mutatkoztak, bebizonyosodott a program üzemképessége. A május 25-re tervezett második próbáig már csak kisebb igazitásokat kell elvégezni, melyek a felhasználói kényelmet szolgálják majd – tájékoztatott a szóvivő.

A szavazatszámlálás első próbájának fő célja az egész programfelszereltség tesztelése volt- kezdve a szavazókörök jegyzőkönyveinek feldolgozásától egészen a körzeti választási bizottságok és a Központi Választási Bizottság adatainak összegezéséig.

A próbába 67 személyi számitógépen a Staisztikai Hivatal közel 270 dolgozója kapcsolódott be. A Statisztikai Hivatal a júniusi választásokra a körzeti választási bizottságok mellett 50 összegező alakulatot hozott létre, egy összegező iroda a Központi Választási Bizottság mellett működik majd. A szavazás eredményeit 1450 ember dolgozza fel megközelitőleg 760 számitógépen.

- sita/para -