Nem bujkált az SNS és a püspöki kar

2010. május 12. - 12:49 | Belföld
Bár a püspökök azt kérték, ne hozzák nyilvánosságra, hogy találkoztak, az SNS mégis sajtótájékoztatót tartott.
A Szlovákiai Püspöki Konferencia képviselői találkoztak ma a Szlovák Nemzeti Párt vezetésével. Bár a püspökök azt kérték, ne hozzák nyilvánosságra, hogy találkoztak, az SNS mégis sajtótájékoztatót tartott. „Abban állapodtunk meg, hogy nem fogjuk tájékoztatni a sajtót, ezért én ragaszkodom a megállapodáshoz“, mondta a pártszékházból kifelé jövet Stanislav Zvolenský érsek, az SZPK elnöke. Elmondta azt is, hogy a Szlovákiai Püspöki Konferencia szeretne találkozni valamennyi politikai párt elnökével, hogy ismertethesse alapvető értékrendjét, melynek szorgalmazzák az érvényítését a nemzeti tanácsban is.

Ezzel szemben Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke a sajtótájékoztató összehívásával kapcsolatban azt mondta, hogy ő ezt közölte az érsekkel is. „Meggyőződésem ugyanis, hogy számunkra ez egy fontos találkozó volt, s mi úgy gondoltuk, hogy választási programunknak ez az egyik alappillére. Nem tudom, miért kellene bujkálnom, ha nincs rá okom“ – tette hozzá Slota.

Az SZKP képviselői néhány pártelnökkel már találkoztak, akik eddig valamennyien tiszteletben tartották a megállapodást és nem hozták nyilvánosságra a megbeszéléseik tartalmát. Azt, hogy találkozójuk lesz a püspöki konferenciával, ezidáig egyedül a Magyar Koalíció Pártja tette közzé. Az MKP szóvivője azonban közölte azt is, hogy a tanácskozás után nem tartanak sajtótájékoztatót.

- sita/para -