RE-START: A legenyhébb esetben is felháborítanak!

2010. május 20. - 16:41 | Belföld
"Nem én vagyok itt a politikáért - a politika van itt értem" - ezzel a szlogennel kezdte meg működését az a polgári társulás, amely a jelenlegi társadalom betegségeire szeretné felhívni a figyelmet.

"Szeretnénk felhívni a figyelmet az olyan körülöttünk lévő dolgokra, amelyek nem működnek, amelyeket valaki tönkretett, és amelyeket be kellene indítanunk, vagy inkább újra kellene indítanunk" - közölte Tomáš N., az egyik kezdeményező, aki nem szeretné nyilvánosságra hozni teljes nevét.

Hozzátette, az elkövetkező napokban ötletes módon narancs-fekete szalagokkal szeretnék megjelölni azokat a dolgokat, amelyek nincsenek rendben, hogy a politikusok figyelmét felhívják rájuk. Akciójuk már el is kezdődött, aktivistáik körbetekerték szalaggal a komáromi szlovák-magyar határátkelőt, egy somorjai építményt, illetve az érsekújvári városi parkot. A RE-START áldozatává vált az SNS egyik választási plakátja is Pozsony belvárosában a rendőr-főkapitányság épülete előtt. 

Tomáš N. közölte azt is, nem kötelezték el magukat politikailag, ezt csak bizonyos személyek szeretnék rájuk akasztani, akik összeférhetetlenséget terjesztenek.

A RE-START kezdeményezés saját, kétnyelvű weboldalán (www.re-start.sk) aktuális témákat kifigurázó vicces animációk mellett egy kérdőívet is elhelyezett, amelynek kitöltésével a felhasználó virtuálisan bármit "körbeszalagolhat", vagy "restartolhat" Szlovákiában. A kérdőíveket a kezdeményezés a szlovák politikai pártokhoz is eljuttatja.

Névtelenségüket azzal indokolják, hogy tudatában vannak, akcióik legenyhébb esetben is az érintettek felháborodását fogják kiváltani - jegyzi meg Tomáś N.

-para-