HÍD: A kormányt le kell váltani!

2010. június 9. - 12:17 | Belföld
A gyűlöletkeltés, a radikalizmus politikája helyett józan észre van szükség, hogy a szlovákiai magyarok érdekeit megfelelően képviseljék az új kormányban, állítja Vörös Péter, a Híd elnökségi tagja.

- Tény, hogy mélypontra jutottak a szlovák-magyar kapcsolatok. Lát-e esélyt a változásra?

- A két ország közötti viszony valóban mélyponton van. Én azonban örök optimista vagyok. Meggyőződésem, hogy minden problémára van megoldás. És úgy gondolom, az itt élő emberek is ezt várják el tőlünk. Változás csak akkor lesz, ha ezt a kormányt leváltjuk, mert a politikája hazug, kártékony és félrevezeti az embereket. A megoldást csak az garantálhatja, ha a magyarok Bugár Béla vezetésével tagjai lesznek a következő kormánynak. Azt a politikát kell folytatni, amit a szlovákiai magyarok 1998 és 2006 között már egyszer megtapasztaltak. Azt a politikát kell folytatni,amely erősíti a magyarok jövőbe vetett hitét. Azt a politikát, amely az összefogásról és nem a veszekedésről szólt.

- Ha egy mondatban kellene jellemeznie, mit mondana? Milyen volt ez a bugári politika, Miről szólt az akkori viszonyok között?

- A bugári politika alapja az együttműködésben, ereje pedig a határozottságban, a keménységben, a kiszámíthatóságban, az egyértelmű és világos beszédben volt. Ezt folytatja a Híd is. 

- Ön szerint tehát a radikalizmus ebben a helyzetben nem lehet megfelelő eszköz?

- A radikalizmus egyéni érdekeket szolgál. A radikalizmus azoknak a politikusoknak az eszköze, akiknek nincs érdemi mondanivalójuk az emberek számára.

- A jobboldali pártok mennyire lehetnek megfelelő partnerei a Hídnak?

- A jobboldali pártok közül eddig két politikai erő zárkózott el a velünk való együttműködéstől: a Szlovák Nemzeti Párt és a Magyar Koalíció Pártja. Az összes többi párt potenciális partnernek tartja a Híd pártot az új kormányban.

- Tehát nem vesznek el a Híd pártra leadott szavazatok?

Természetesen nem. Aki ezt mondja, az hülyének nézi az embereket. Aki választ, az a voksát családja jövőjére, saját érdekeire fogja adni és számunkra ez a fontos.

(x)

(fizetett politikai hirdetés)