Slotáék sorsáról dönt az SNS

2010. június 15. - 11:37 | Belföld
A Szlovák Nemzeti Párt pozsonyi székházában tanácskozik arról, hogy milyen következményekkel járjon a rossz választási eredményük.

A Nagyszombati kerületi választmányuk elnöke, Jozef Ďuračka az egész vezetőséget lecserélné az eredmény miatt. Rudolf Pučík alelnök szintén személyeket is érintő változásokat szeretne. "Több hibát is elkövettünk, a kormányban való személyi nevezéseket illetően is" - közölte Pučík a tanácskozás előtt az újságírókkal.

Ivan Šaško parlamenti képviselő azt szeretné, ha az SNS vezetésébe új arcok kerülnének. Nem konkrétizálta ugyanakkor, hogy kikre gondol. Ján Slota pártelnök, Anna Belousovová első alelnök és Rafael Rafaj frakcióvezető szerinte már túlságosan is lenézett arcok. Ján Slabý szerint a párt összes tagja felelős az eredményért, ezért a vezetőség távozása vélekedése szerint nem olyan sürgető. Hozzátette, így röviddel a választások után túlságosan felajzottak az érzelmek és meg kéne várni az őszre tervezett SNS-gyűlést. 

Ján Slota és Anna Belousovová már korábban érkezett az SNS tanácskozására. Sme Rafael Rafaj, sem Ján Mikolaj, sem pedig Igor Štefanov nem nyilatkozott az ülés előtt.

SITA/para

Címkék: Ján Slota, SNS