Bugár: Azon leszünk, hogy változzanak a magyarokat hátrányosan érintő törvények

2010. június 28. - 14:35 | Belföld
Bugár Béla hétfőn a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának ügyvivőjével, petőcz Kálmánnal egyeztetett. A találkozó témája a Szlovákiában élő magyar kisebbség helyzetének megvitatása volt.

Bugár Béla, a Híd elnöke szerint egy jól működő partnerkapcsolatra van szükség a Kerekasztal és a Híd között, mely a szlovákiai magyar kisebbség helyzetének javítására szolgálna.

„Ahogy az a Híd megnevezésében is szerepel, az együttműködés pártunk egyik fő célja. Fontosnak tartom, hogy állandó kapcsolatban legyünk a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalával” – mondta Bugár.
Petőcz Kálmán ismertette a Híd elnökével a szlovákiai magyarok helyzetének javítását elősegítő javaslatokat, melyek többek között az államnyelvtörvényt, a hazafisági törvényt, ill. az állampolgársági törvényt érintik.

Bugár biztosította a Kerekasztal ügyvivőjét, amennyiben a Híd a kormányban tölti az elkövetkező négy évet, mindent meg fog tenni azért, hogy a szlovákiai magyarokat hátrányosan érintő törvényeket megváltoztassák, és hogy a Szlovákiában élő kisebbségek jelenlegi helyzetén javítsanak.

híd/para