MKP: Pénteken esete még Berényi volt az egyetlen elnökjelölt

2010. július 9. - 19:18 | Belföld
A szombati rendkívüli tisztújító kongresszuson több ismert név, az Magyar Koalíció Pártja eddigi parlamenti képviselői szeretnének ismét bekerülni a vezérkarba. Az elnöki posztra péntek estig egyetlen hivatalos elnökjelölt neve ismert, mégpedig Berényi Józsefé, aki eddig a süllyesztőbe szánt Csáky Pál mögött az MKP második embere volt.

Nincs kizárva azonban, hogy a kongresszuson a küldöttek további jelöléseket is eszközölnek majd. Ilyen szempontból általában a nagyszombat megyei alispán Kvarda József nevét emlegetik.

Az MKP eddigi vezetői szinte mindannyian szeretnének posztjukra visszakerülni, különös tekintettel Farkas Ivánra, Szigeti Lászlóra, Sárközi Klárára és Bíró Ágnesre. Ha soikerül neki, vélhetően igaza lesz Duray Miklósnak, a párt eddigi főstratégájának, miszerint semmilyen komoly változásra nem lehet számítani a dunaszerdahelyi kongresszuson.

A SITA hírügynökséggel egyébként Duray Miklós is közölte, nincsen ugyan ambíciója vezető posztra kerülne, de ha a küldöttek jelölnék, meggondolná a dolgot.

A rendkívüli kongresszus összehívásáról az MKP OT június 19-én döntött, miután a párt kudarcot vallott a parlamenti választásokon, a szavazatok 4,33 százalékával elesett a parlamenti képviselettől.

sita/para