Kormányhivatalnokot vizsgál a rendőrség

2010. augusztus 3. - 12:04 | Belföld

Vizsgálja a rendőrség Robert Fico exkormányfő tanácsadóját, egyben a kormányhivatal egyik szekciójának igazgatóját, Ivan Ištvánffyt.

A Sme napilap mai számában tudósít arról a felvételről, amely egy beszélgetést rögzít a tisztviselő és az Octigon cég igazgatója, Rudolf Vadovič között, és amelyet a kormányhivatalba, valamint a Sme szerkesztőségébe juttattak el ismeretlenek. A felvételen külföldi támogatások leosztásáról van szó. Ištvánffy azt mondja, hogy az Octigon egy ajánlatot készít elő egy 80 millió koronás pályázatra, internethozzáférhetőség biztosítására községeknek. “Én aztán természetesen lediktálom önöknek, hogy kivel mindenivel fognak együttműködni, és milyen politikai partnerekkel, olyan emberek azok, akik már készülnek magukra” - hallható az egyébként nehezen kivehető felvételen.

Ištvánffy nem tagadja a beszélgetést, de szerinte csak részleteiben kiemelve hangzik gyanúsnak. A politikai partnerek alatt például a községeket értette – mint mondta. Ugyancsak gyaníthatóan arról is beszél, hogy olyan községekről van szó, amelyeknek bizonyos politikai irányultságuk van.

Ištvánffy hajlandó mindent megmagyarázni Viktor Nižnanskýnak, a Kormányhivatal vezetőjének.

A rendőrség vizsgálja a felvételt.

Ištvánffy állami hivatalnok, aki 2003 óta foglalkozik uniós alapokkal. A környezetvédelmi minisztériumban kezdte, majd a régiófejlesztésihez, végül a SARIO ügynökséghez ment. Onnan került a kormányhivatalba Robert Fico tanácsadójaként.

SITA/para