Több tízezer eurót költöttek kommunikációs tréningekre a pénzügyminisztérium volt Smeres vezetői

2010. augusztus 12. - 15:25 | Belföld
Állami pénzből tanulta a nyilvános szereplést Ján Počiatek (Smer-SD) volt pénzügyminiszter, államtitkára, Peter Kažimír és egykori szóvivője, Miroslav Šmál. Az említett három személy a tárca alkalmazottainak képzésére szánt pénzt költötte el saját magára.

Több tízezer eurót fizettek ki az államkasszából a volt pénzügyminiszter, Ján Počiatek (Smer-SD), államtitkára, Peter Kažimír (Smer-SD) és egykori szóvivője, Miroslav Šmál mediális tréningjeire. „Csak júniusban az államtitkárra százezer koronát költöttek, ez 3600 euró volt, ha jól tudom. Holott 12-én voltak a parlamenti választások” – mondta mai sajtóértekezletén Ivan Mikloš pénzügyminiszter.

Az említett három személy a tárca alkalmazottainak képzésére szánt pénzt költötte el saját magára. „Nem kétlem, hogy a politikusoknak részt kellene venniük mediális tréningeken. De ezeket a pártoknak kellene fizetniük, hiszen az állami költségvetésből elég pénzt kapnak. Nem a tárcákat kellene megfejniük” – szögezte le a pénzügyminiszter. Aki azt említetthez hasonló, számos ügyet fedezett fel az általa vezetett minisztériumban. Mikloš megígérte, hogy a hónap végéig nyilvánosságra hozza Počiatek, Kažimír és Šmál kommunikációs tréningeinek szerződését.

(SITA)