Dzurinda: A felelőtlen döntéseket nem támogatjuk

2010. augusztus 13. - 10:45 | Belföld
"Szlovákia nem adta fel elutasító álláspontját a Görögországnak nyújtandó kölcsönnel kapcsolatban. Ez azonban nem Európa ellenesség, és nem jelenti a szolidaritás hiányát sem" - jelentette ki Mikuláš Dzurinda külügyminiszter.

„A valódi szolidaritás az Európai Únióban nem köthető össze a tagországok felelőtlen döntéseivel. És főleg nem a magán kereskedelmi bankok felelőtlen viselkedésével”- jelentette ki a SITA hírügynökségnek a szlovák külügy vezetője.

„Minden kétséget kizáróan Európa-párti kormány vagyunk. Európa megérdemli, hogy becsületesen és őszintén beszéljünk, s hogy a felelősségtudatot támogassuk, ne a felelőtlenséget” – mondja Dzurinda. Saját szavai szerint ezt az álláspontot képviselte a német partnerével, Guido Westerwellével folytatott megbeszélésen épp úgy, mint az Európai Néppárt (EPP) júliusi tanácskozásán. „Tudom, hogy nem mindenkinek tetszik az álláspontunk, és nem mindenkinek kell vele egyetértenie. De úgy gondolom, érthető” – jelentette ki Szlovákia pozícióját védve Mikuláš Dzurinda.

(SITA)