Az elmaradt parlamenti nyitott nap Ficonál is kiverte a biztosítékot

2010. szeptember 1. - 11:33 | Belföld

A házelnök leváltását fogja kezdeményezni a Smer csütörtökön.

Robert Fico bejelentette, hogy csütörtökön kezdeményezni fogják a parlamentben a házelnök, Richard Sulík leváltását. Az ok, hogy a törvényhozó hatalom élén olyan személy áll, aki nem érez semmi iránt tiszteletet. A legerősebb ellenzéki párt elnöke szerint senki nem becstelenítette meg ennyire az alkotmányos intézményeket, mint Sulík. Fico figyelmeztetett, hogy a parlament elnöke anélkül szakította meg a Nyitott ajtók napja tradíciót, hogy arról bárkivel is konzultált volna.

Korábban Ján Slota, az SNS elnöke is nehezményezte a nyitott nap elmaradását, hozzátéve, hogy ami hétfőn történt, az sajnálatos.

Ma, az Alkotmány napján szokták megszervezni a parlamentben a Nyitott ajtók napját, amikor a niylvánosságnak is nyitva áll a törvényhozás háza. Tekintettel a hétfői pozsonyi vérengzésre, amikor egy pozsonyi ámokfutó lemészárolt egy roma családot és egy balkonján nézelődő nőt, a Nyitott nap elmarad, helyette egy könyvet helyeznek el a parlament bejáratánál, amiben mindenki kifejezheti részvétét az elhunytak hozzátartozóinak. Ezen kívül szeptember 2-át gyásznappá nyilvánították.

SITA