Az SNS tárgyalna a Smer-rel Sulík leváltásáról

2010. szeptember 1. - 19:42 | Belföld
Az SNS még nem tudja, hogy támogatja-e a Richard Sulík házelnök visszahívására tett javaslatot, melyet a Smer készül előterjeszteni.

"Ha a Smer megszólít bennünket, az SNS képiselői frakciójamérlegelni fog, és azután döntünk" - mondta ma a SITAhírügynökségnek Rafael Rafaj, az SNS parlamenti frakcióvezetője. A legnagyobb parlamenti párt, a Smer csütörtökön javaslatot terjesztbe a parlament elnökének, Richard Sulíknak a tisztségébőlvaló visszahívására.

Amint azt mai sajtóértekezletén Robert Fico a Smer elnökeelmondta, a visszahívás oka, hogy a törvényhozó testület élén olyan emberáll, aki semmit sem tisztel. Szerinte senki sem kárositotta ésbecstelenítette meg az alkotmányos intézményeket annyira, mint Sulík.Figyelmeztetett arra, hogy Sulík bármiféle előzetes konzultációk nélkülmegszüntette a szlovák parlament nyitott napjainak hagyományát. A Smer aztakarja, hogy visszahívására tett javaslatról már a parlament elsőszeptemberi ülésén tárgyaljanak.

Richard Sulík, az SaS elnöke a júniusi parlamenti választások után lett a parlament elnöke, jelölésében az új kormánykoalíció négy pártjaegyezett meg.

(SITA)