„Katolikus, magyar” dzsigoló ingyen vállalná nők megtermékenyítését – természetes úton…!

2010. szeptember 20. - 14:02 | Belföld
Az Új Szó apróhirdetései közt böngészve találtunk minap egy érdekes „kezdeményezést”. Főiskolai végzettségű – termékeny – férfi segítene ott, ahol termékenységével képes.

„Főiskolai végzettségű, katolikus, magyar, 35 éves férfi besegítene olyan házaspárnak, ahol a férj terméketlen. 100%-os diszkréció” – állt a hirdetésben, valamint egy telefonszám, amely által sms-ben lehetett felvenni vele a kapcsolatot a szóban forgó diszkrét ügyben.

Maga a jelenség felkeltette az érdeklődésünket, hogy mégis milyen módon gondolja az illető, hogyan „segítene”. Felvettük hát hősünkkel a kapcsolatot álnéven, hogy fényt derítsünk a titokra. Megkeresésünkre azt a válaszüzenetet kaptuk, hogy mivel se nem orvos, se nem természetgyógyász, ennek megfelelően a „lehető legtermészetesebb módon tud segíteni”. Hozzátette, ki kell számítani a kedves feleség termékeny napjait, és akkor kellene találkozniuk…

Egy következő kérdésre, hogy vajon az „együttléten” kívül, milyen ellenszolgáltatást vár, azt írta, semmit, viccesen megjegyezve még, csak a gyerektartást ne kérjék majd tőle.
Többet sajnos nem sikerült megtudnunk, mert miután felfedtük a delikvens előtt, hogy újságírói szempontból érdekelt bennünket a hirdetése, már nem válaszolt a kérdéseinkre. Megkérdeztünk viszont egy jogászt, hogy egy ilyen kezdeményezésnek milyen jogi vonatkozásai, következményei lehetnek.

Perelhető az apaság és a gyemek jogai

„Emberileg sokkal mulatságosabb a dolog, mint jogilag. A fiatalember ugyanis jól sejti, bizony előfordulhat, hogy bizonyos időn belül, bizonyos körülmények miatt teljes joggal igényelheti majd tőle az általa megtermékenyített anya a gyermektartást, a gyermeke pedig teljes jogú örökösként léphet fel majd vele szemben“, közölte a Paraméterrel Dr. Marian Záni ügyvéd. Aki hozzátette még, a vállalkozó szellemű fiatalembernek tudnia kellene, hogy manapság már száz százalékos biztonsággal azonosítható az apa kiléte…

Perverzitás is munkálhat a háttérben

Gašpar Alica pszichiátert ugyancsak megkérdeztük, aki ledöbbent, hogy ilyesmi egyáltalán előfordul, és úgy gondolja, a felajánlóban működhet valamiféle perverzió. „Nem ajánlanám, hogy a házaspárok ilyen utat válasszanak, egyrészt egészségügyi okok miatt. Léteznek ugyanis spermabankok, ahol kivizsgálják mindkét felet, és a folyamat teljesen biztonságos” – jegyezte meg, hozzátéve, utóbbi úton megőrizhető az anonimitás, ami több szempontból is előnyös. „Egy feleség számára nem könnyű érzelmi indíttatás nélkül lefeküdni valakivel, ugyanúgy egy férj számára sem elviselni ezt” – mondta. Tehát az eset házassági problémákat is okozhat a jövőben. A doktornő véleménye szerint az anonimitás egyben abban is segíti a szülőket, hogy jobban azonosuljanak apa-, illetve anyaszerepükkel.

-para-