Kötelezővé lesz az angol 3. évfolyamtól

2010. szeptember 22. - 19:19 | Belföld
Az oktatási törvény módosítását ma abban a változatlan formában hagyták jóvá a kormányülésen, ahogy azt az oktatási miniszter előterjesztette. Szeptember 13-án már egyszer programra tűzték, de akkor a KDH javaslatára levették a napirendről.

Az angol nyelv oktatása az alapiskolák 3. évfolyamától lesz kötelező. Eugen Jurzyca (SDKÚ-DS) oktatási miniszter elmondta, hogy jelenleg két idegen nyelv tanulása kötelező a kormány ma úgy döntött, hogy ezek egyikének az angol nyelvnek kell lennie. Az első idegen nyelvet a tanulók 3. évfolyamtól fogják tanulni, a másikat ötödikben választhatják ki. A ma elfogadott oktatási törvény csak az angol kötelezővé tételéről szól, arról nem, hogy hányadik évfolyamtól kerül bevezetésre. Jurzyca ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy ez a nemzeti művelődési terv részét képezi majd.

A miniszter a nemzeti művelődési programot úgy változtatná meg, hogy a harmadikosok már 2011. szeptember 1-jétől tanulhassanak angolt. Eredetileg már az első évfolyamban is szerette volna bevezetni, de a tervez ért bírálatok miatt letett róla.

SITA