A szakszervezetek Kassán tüntettek a megszorítások ellen

2010. október 1. - 19:09 | Belföld
A szakszervezetek ma Radičová és kormányának megszorító intézkedései ellen tüntettek. Az akcióval azt szeretnék elérni, hogy olyan csomagot fogadjanak el, ami nem rontja tovább az emberek életszínvonalát.

A tüntetést a KOVO, a munkások érdekeit képviselő szervezet rendezte. Körülbelül 2000 ember menetelt át a városon, miközben transzparenseket és zászlókat lengettek.

A menethez csatlakoztak a Kommunista Párt képviselői is, az esemény erős rendőri biztosítás mellett folyt.

A szakszervezetek képviselői azt állítják, hogy a megszorító intézkedés az alacsony jövedelmű polgárokat érinti majd a legkeményebben. Az ÁFA emelése, a szociális biztosításról hozott törvény és egyéb intézkedések is a kisembereket érintik majd a legnehezebben. A csomag évi 400 eurós többletkiadást jelent majd egy átlagos családnak, mondta a KOVO elnöke, Emil Machyna.

Ezen túl a luxustermékek és a tőke nagyobb arányú megadóztatását követelték.

A demonstráción egy kiáltványt fogadtak el, melyben a gazdasági jellegű követeléseken kívül azt az igényüket is megfogalmazták, hogy az illetékek államkasszába utalásának elkerülése ezen túl bűncselekménynek minősüljön, valamint, hogy a miniszterek és államtitkárok büntetőjogi felelősséget viseljenek munkakörükben.

sita/para