SMS elnevezéssel alapít pártot egy volt HZDS-vezető

2010. október 2. - 19:25 | Belföld
A volt képviselő, Milan Urbáni új pártjának SMS (Strana moderného Slovenska, Modern Szlovákia Pártja) lesz a neve. „Az SMS-t válasszák sms-en, ez lesz a jelszónk“ – jelentette ki Urbáni a SITA hírügynökségnek.

A jelszó egyben azt jelzi, hogy a párt az elektronikus szavazáslrt száll síkra. „Richard Sulík tőlem vette át az elektronikus szavazás témáját, én még képviselőként tárgyaltam az észtekkel, akik már bevezették ezt a módszert“ – tette hozzá Urbáni.

Urbáni elmondta: az SMS középpárt lesz. „Szlovákiában aktívabb politikára van szükség, olyanra, amely az életből indul ki, hogy a polgárok érezhessék a politikai munka eredményeit“ – hangsúlyozta Urbáni. Szerinte a polgár 20 évvel lemarad.

A párt egyik prioritása a család lesz. „Különböző javaslatokkal azon leszünk, hogy pozitív irányba módosítsuk a demográfiai trendet“ – mondta, hozzátéve, hogy a nőknek húsz év körül kellene megszülniük az első gyermeket. „Az államnak erre megfelelő körülményeket kell teremtenie. Amennyiben nem teszi, gyenge az állam“ – jegyezte meg.

sita/para

Címkék: ĽS-HZDS, Milan Urbáni