Slotának nem tetszik a söradó emelése: Egy évet ad a kormánynak!

2010. október 14. - 14:04 | Belföld
Ján Slota, az SNS elnöke szerint Iveta Radičová kormánya legfeljebb egy évig lesz még egyben.

"Meg vagyok róla győződve, hogy bármelyik kormánynak, amelyik emeli a sör adóját, nincs túl nagy jövője. Erre a kormányra is értem ezt. Még egy fél, vagy háromnegyed, de legfeljebb egy évet adok nekik. Ez az egész jövő nyáron, vagy ősszel fog felharsanni" - kommentálta  Slota sajtótájékoztatóján a kormány első 100 napját.

A kormány eddigi munkáját 4 mínuszra értékelte, és elmondása szerint csak azért nem ötös, mert a kormány nagy része "szlovákul lélegzik". Slota emellett megdicsérte a KDH-t amely szerdán kiállt a sörgyártók mellett. "Szívesen megiszom egy jó sört, ezért nem szégyenkezem" - mondta.

Azt is elmondta, hogy az SNS támogatni fogja a mentelmi jog szűkítését a kihágásokra vonatkozólag, ha az a parlamenti képviselőkön kívül érvényes lesz a többi közjogi méltóságra, az államfőre, miniszterekre és bírókra is. Slotának emellett tetszik Daniel Krajcer javaslata is a közszolgálati tévé és rádió összevonásáról, ugyanakkor határozottan elutasítja az államnyelvtörvény és az állampolgárságról szóló törvény módosításait. 

SITA/para