Slota: "Dostál egy fekély a szlovák nemzet testén!"

2010. október 19. - 13:11 | Belföld

Slota szerint a hazafiassági törvényt módosítani akaró Ondrej Dostál csak egy fekély a szlovák nemzet testén. "Aki azt gondolja, hogy a Szlovák Köztársaság multikulturális ország, az nagyot téved" - nyilatkozta a nacionalista politikus.

Ján Slota szerint Ondrej Dostál OKS-es képviselő javaslata az állami szimbólumokról szóló törvénnyel kapcsolatban teljsen abszurd kezdeményezés.

"A szlovák nemzet legnagyobb tragédiája az, hogy olyan emberek ülnek a szlovák parlamentben, akik egyáltalán nem értékelik a szlovák államiságot, és nem tisztelik saját államuk szimbólumait. Ha valaki azt gondolja, hogy a Szlovák Köztársaság multikulturális ország, akkor nagyot téved" - nyilatkozta az SNS elnöke, Ján Slota a SITA hírügynökségnek.

A nacionalista párt vezetője szerint Szlovákia lakosságának 85 százaléka szlovák nemzetiségű, és ezt Ondrej Dostálnak sem szabad elfelejtenie. "Megdöbbentő és egyben szomorú, ha ez a képviselő (Ondrej Dostál - a szerk. megj.) azt nyilatkozza, hogy az állami szimbólumoknak nincs helyük azokban az osztálytermekben, ahol a következő generációt neveljük. Ha Ondrej Dostál azt gondolja, hogy a fiatalokat már az iskolában arra kéne ösztönözni, hogy ne legyenek büszkék szlovák nemzetiségükre, akkor ő egy fekély a szlovák nemzet testén" - jelentette ki Ján Slota.

(SITA)