A kormány támogatja az árvíz sújtotta gazdákat

2010. október 20. - 16:34 | Belföld
Simon Zsolt (Híd) földművelésügyi, környezetvédelmi és regionális fejlesztési miniszter 585 000 euró támogatást hagyatott jóvá az árvíz sújtotta területek gazdáinak.

A mai kormányülésen döntés született az árvíz sújtotta területek gazdáinak 585 000 eurós kárpótlásáról. A tavaszi árvizek jelentős kárt okoztak az erdőkkel, erdei iskolákkal és halgazdaságokkal foglalkozóknak. „Az őket ért kár jelentősen meghaladja a tárca lehetőségeit a kárpótlásukra. Ezért más forrásból kapják meg legalább részben a kárpótlást” – áll többek között a Simon Zsolt miniszter által beterjesztett és a kormány által jóváhagyott tervezetben. Simon a pozsonyi kerület fejlesztési programjából javasolja a támogatás egy részét fedezni, a másik részét pedig az általa vezetett minisztérium fogja kigazdálkodni.

Az elfogadott tervezet a legnagyobb kárt szenvedett gazdaságok kárpótlását segíti elő, miközben az érintett területekről szatelit-felvételek készültek. A pénzt az érintettek a Földművelésügyi Kifizetési Ügynökségen keresztül kapják meg.

(SITA)