Romák a roma szavazatvásárlás ellen

2010. november 23. - 18:57 | Belföld
Szlovákia Roma Parlamentje felhívja a roma településeken és gettókban élők figyelmét, hogy a szombati helyhatósági választásokon ne adják el magukat étkezési utalványért, cigarettáért, alkoholért, gulyásért vagy olyan ígéretekért, amelyek a támogatott jelölt megválasztása után gyorsan a feledés homályába merülnek.

„Olyan jelölteket válasszatok, akikről meggyőződésetek, hogy becsületesek, igazságosak, ne nézzétek, milyen a bőrszíne” – jelentette ki Ladislav Fízik, a roma parlament elnöke.

Egyúttal felszólítja a választókat, roma jelöltekre is adják voksukat, olyanokra, akikről azt gondolják, képesek a polgármesteri, a képviselői tisztség betöltésére, és a romakérdés megoldását támogatnák. Fízik úgy véli, mindenkinek részt kellene venni a szombati helyhatósági választáson. A roma parlament azt javasolja, a szívükkel szavazzanak, olyan polgármester- és képviselőjelölteket támogassanak, akikről meggyőződésük, hogy „tisztességes emberek, nincsenek előítéleteik , községük minden lakóját tisztelik, tehát a településeken és gettókban élő romákat is”.

SITA