Bugár elégedett a Híd választási eredményeivel

2010. november 28. - 16:40 | Belföld
"Bánt, hogy a dunaszerdahelyi és a komáromi járásokban nem értünk el olyan eredményt amilyet szerettünk volna, de országosan kedvező eredménnyel zárultak az önkormányzati választások" - mondta Bugár Béla, a Híd elnöke.
Kelet- és Közép-Szlovákiában eredményesebb a Híd, mint a Magyar Koalíció Pártja, országos szinten az MKP-nak öttel több képviselője van, mint a kormányzó Hídnak.

Országosan kedvező eredménnyel zárult az önkormányzati választás – mondta sajtóértekezletén Bugár Béla, a Híd elnöke. A párt megvetette lábát a helyi önkormányzatokban, néhány járásban azonban a várakozáson alul teljesített.

„Bánt, hogy a Dunaszerdahelyi és a Komáromi járásokban nem értünk el olyan eredményt, amilyet szerettünk volna” – mondta Bugár. Különösen bántja, hogy városában, Somorján MKP-s polgármester győzött. Bugár rámutatott, ugyan Komáromban polgármesteri posztot veszítettek, de a képviselőtestületben a Híd 9 mandátumot szerzett.

Dunaszerdahelyen 11 Híd-képviselő jutott az önkormányzatba.

A pártnak eddig 20 polgármestere volt, a szombati szavazás után 95 lesz. Koalícióban 126, és 54 független jelöltet támogattak.

Bugár Béla nem akarta összevetni pártja és az MKP eredményeit. Elégedett azzal, hogy Kelet- és Közép-Szlovákiában eredményesebb a Híd, mint az MKP, országos szinten csak 5-el van több képviselője a Magyar Koalíció Pártjának, mint a kormányzó Hídnak.

(SITA)