Pollák örül, hogy 23 roma származású polgármesterjelölt nyert

2010. november 29. - 13:04 | Belföld
A romaügyi kormánybiztos hivatala örömmel nyugtázta: a szombati önkormányzati választásokat követően 23 roma polgármesternek is lehetősége lesz, hogy döntéseivel befolyásolja a települések életét.
„A hivatal reméli, hogy a megválasztott polgármesterek ügyelnek majd arra, hogy minden polgár igényeinek eleget tegyenek, s lesz bátorságuk olyan megoldásokat keresni, amelyek a rendkívül elszegényedett és elszigetelt településeken hozzájárulnak a roma lakosság felzárkózásához és életkörülményeinek javulásához” – jelentette ki állásfoglalásában Miroslav Pollák romaügyi kormánybiztos.

Pollák egyben bírálta azokat a törvénysértéseket, amelyek a választások során ismét előfordultak. „Sajnálatraméltó, hogy az önkormányzati választások során is visszaéltek a romatelepeken tapasztalható szegénységgel, s ismét felmerült, hogy törvénybe ütköző módon igyekeztek megszerezni a roma polgárok voksát” – áll a nyilatkozatban. Pollák kész arra, hogy a megválasztott roma polgármestereknek, akiknek a számuk több, mint négy évvel ezelőtt, segítőkezet nyújtson munkájuk során.

SITA/para