Packa rendőrkapitányként 45 ezer eurót zsebelt a jutalmakból

2010. december 20. - 17:11 | Belföld
Daniel Lipšic belügyminiszter közölte, hogy Ján Packa nem egész négyéves rendőrkapitányi tevékenysége alatt mintegy 45 ezer eurót kapott jutalomként.

Hozzátette, hogy helyesnek tartja, hogy a jelenlegi országos rendőrkapitány, Jaroslav Spišiak közzétette a rendőri jutalmak mértékét, első alkalommal.

"Az embereknek ezt joguk van tudni. Örülök, hogy a rendőrkapitány ezt saját maga kezdeményezte, és nem várta meg a média nyomását, a múltban ugyanis ezeket a jutalmakat nem hozták nyilvánosságra. Az emberek le tudják vonni saját következtetéseiket, ha van hozzá elég információjuk.

Spišiak számára a belügyminiszter 3500 eurós év végi jutalmat határozott meg. A rendőrkapitány sajtótájékoztatón ezt, a rendőri testület többi jutalmával együtt nyilvánosságra hozta, és kifejtette azokat a kritériumokat is, ami szerint a rendőröket jutalomban részesítik.

Ján Packa korábbi országos rendőrkapitány és Robert Kaliňák egykori belügyminiszter is megfelelőnek és megérdemeltnek tartják Packa jutalmazásának mértékét. "Eredményeim voltak. Nem sejtettem, milyen jutalmat kapok, a miniszter szabta meg. És soha nem kaptam olyan magas jutalmat, mint amilyet a miniszter most adott a rendőrfőkapitánynak" - közölte Ján Packa.

Kaliňák hasonlóképpen reagált. Szerinte Packa olyan eredményeket ért el, amilyet az új vezetésnek nem lesz egyszerű. Hangsúlyozta, hogy az ő vezetése alatt lépett be Szlovákia a Schengeni övezetbe, biztosította a vízummentességet az USA-ba, csökkent a bűnözés és a balesetek mértéke is. Kaliňák kiemelte azt is, hogy nem titkolták a jutalmakat, csak nem közölték azt sajtótájékoztatókon, viszont a média kérésére kiadták. Hozzátette, Packa tőle negyedévenként kapott 2500-3300 eurós jutalmat, amit teljesen megfelelőnek tart.

SITA/para