Slota: Belousovovát már rég ki kellett volna dobni az SNS-ből

2010. december 20. - 16:07 | Belföld
Ján Slota véleménye szerint Anna Belousovová sérti a párt érdekeit. Amennyiben pedig ezzel nem hagy fel, akkor "kemény lépések" következnek.

"Én személyesen azt gondolom, hogy már rég ki kellett volna dobni a pártból. Toleránsak vagyunk, de ami sok, az sok" - jelentette ki Slota. Arra a kérdésre, hogy kizárják-e a pártból a volt alelnököt, elmondta, hogy az SNS felelős szervei döntenek majd. "Erre van az elnökség és a fegyelmi bizottság" - mondta.

"Én elsősorban sajnálom őt. Mindenekelőtt egy terápiára kellene mennie, biztosan segítene a testi és lelki állapotán is" - tette hozzá a párt elnöke. Elmondta azt is, hogy számára Belousovová nem téma, emlékeztetett továbbá azokra az időkre, amikor Belousovová záratta ki őt a pártból. "Mindenféle konzultáció nélkül tömegesen záratott ki minket a pártból" - fogalmazott. 

Belousovová szeptemberben a pártelnöki pozíciót is megcélozta Slotával szemben, ám nem választották meg, még csak az alelnöki posztra sem. Ezt követően fokozatosan vesztette el a párton belüli pozícióit, végül az önkormányzati választási listáról is visszavonták. 

Belousovová úgy reagált Slota szavaira, hogy az azért szeretné likvidálni őt a pártból, mert fél a politikai ütközetektől vele. "Slota tart attól, hogy az elvesztett parlamenti és helyhatósági választások után tovább csökken majd az SNS támogatottsága, ezért szeretne kidobni a pártból" - jegyezte meg Belousovová. Hozzátette, hogy azt követően kezdte el őt Slota támadni, hogy rámutatott az SNS visszaesésének okaira. "Továbbra is kitartok amellett, hogy Slota botrányos jelöltjei miatt vesztett a párt 140 ezer szavazót".

Belousovová karácsonyi ajándékként tekint a kizárási javaslatra. 

Sme.sk/para