Berényi bízik a jövőben

2010. december 28. - 13:44 | Belföld

Berényi József, a Magyar Koalíció Pártja elnöke évértékelőjében igényesnek és bonyolultnak írta le a hamarosan véget érő 2010-es esztendőt.

A 2010-es évet három részre bontva jellemezte. Az első véleménye szerint a szlovák-magyar feszültség jegyében telt, amelynek frontvonalába az MKP került. “Ennek köszönhetően sem sikerült elérnünk a parlamentbe jutáshoz szükséges öt százalékot. Ezt a konfrontációt nem mi gondoltuk ki, hanem Robert Fico kormánya, Vladimír Mečiarral és főként Ján Slotával” - fejtette ki Berényi. Elismerte, hogy a végére az MKP lett a főszereplője mindennnek, de nem volt a konfliktus kirobbantója. A választási év végére a kettős állampolgárság ügye sem segített az MKP-nak.

Az év második felét a parlamenti választásoktól az önkormányzati választásokig tagolta a pártelnök. „Ekkor lettem pártelnök, új elnökséget választottunk, és sikerült konszolidálni a pártot, és felkészíteni az önkormányzati választásokra úgy, hogy éreztünk bizonyos esélyt” - mondta.

Az év fennmaradó részét ekkép jellemezte: "Az önkormányzati választásokon való jó szereplésnek köszönhetően megmutattuk, hogy erős a régiós potenciálunk Dél-Szlovákiában. Erős alapot kaptunk ahhoz, hogy visszatérjünk a parlamenti politikába a következő választásokon” - tette hozzá Berényi.

SITA