Radičovát Dzurinda és Mikloš segíti a nehéz helyzetekben

2011. január 2. - 18:58 | Belföld
Iveta Radičová minden fontos döntést közösen hoz meg a külügyminiszter Mikuláš Dzurindával, és a pénzügyminiszter Ivan Mikloš-sal, de maga mögött érzi az SDKÚ-DS támogatását is.

Iveta Radičová elutasítja azt az állítást, hogy nem áll mögötte az őt miniszterelnöknek jelölő párt, az SDKÚ-DS.

"Ha nem csal az emlékezetem, a párt legutóbbi kongresszusán több szavazattal lettem a párt alelnöke, mint amennyivel Mikuláš Dzurinda a párt elnöke. Az én döntésem volt, hogy nem pályáztam az elnöki posztra. De ez a döntés nem jelenti azt, hogy ne állna mögöttem az SDKÚ-DS" - mondta a SITA hírügynökségnek nyilatkozva a miniszterelnök.

A támogatást érezte az államfőválasztáskor, a parlamenti választáskor és most is, ami a bizalom jele.

A miniszterelnöknek nincs problémája az SDKÚ-DS vezetésével a döntések meghozatalakor, sem a koalíciós megbeszélésekre való felkészüléskor. Nem volt olyan vitájuk, amely nehezítette volna a koalíciós tárgyalást. Ott mindig egységesek voltak, és ez a lényeg, szögezte le Radičová.

A Mikuláš Dzurindával való kapcsolata kettős. Egyrészt Dzurinda a külügyminiszter Radičová kormányában, másrészt Radičová alelnöke a Dzurinda vezette pártnak. Mindkét helyzetben egyértelmű a viszony. „A külügy jelenleg rendkívül fontos, ezért állandó kapcsolatban állunk. Ezek komoly megbeszélések, és a külügyminiszterrel meg a pénzügyminiszterrel való nagyon szoros együttműködés nélkül helyzetünk sokkal nehezebb lenne. De ebben teljes az egyetértés közöttünk” – jelentette ki a miniszterelnök.

(SITA)