Már nem védik rendőrök Robert Ficot

2011. január 3. - 13:27 | Belföld
Robert Fico, mint a parlament alelnöke, keddtől két szolgálati gépkocsival és két sofőrrel rendelkezhet.

A Smer-SD elnöke, Robert Fico védelmét keddtől már nem biztosítják a kormányfői funkcióból eredően mellérendelt testőrök. Az exkormányfőnek a funkcióból való távozás után még három hónapig van joga ehhez, és még további három hónapra kérheti a védelem meghosszabbítását. Fico élt is ezzel a jogával, és Radičová jóvá is hagyta. Robert Fico, mint a parlament alelnöke, keddtől két szolgálati gépkocsival és két sofőrrel fog rendelkezni. Fico a Sita hírügynökségnek elmondta, hogy az új helyzettel semmilyen problémája nem lesz, szerinte az eddig melléosztott rendőröknek nagyobb gond lesz a szokások leküzdése. „Azt hiszem, hogy az új helyzetet elsősorban a fiúknak kell megszokniuk, nem nekem. Nagyon jó soruk volt mellettem” – mondta.

Ficonak korrekt kapcsolata volt testőreivel, hiszen elmondása szerint a négy és fél év alatt egymáshoz szoktak. „Mint embereket nagyra becsülöm őket, és további sikert kívánok mindnyájuknak a polgári életben és a hivatásukban, az alkotmányos tényezők védelmezésében is” – mondta.

A Smer-SD elnöke azt is elmondta, hogy eddig is egyedül járt és nem a testőreivel. Pl. ha sportolni ment, akkor azt a testőrei nélkül tette, és a sofőrt is csak akkor vette igénybe, ha hivatalos útra kellett mennie. Reggel tipikusan saját autóval ment a hivatalába, és csak napközben használta a szolgálati kocsit. Keddtől két szolgálati autót és két sofőrt rendelnek mellé – mint a parlament alelnöke, ehhez van joga. „Ez a szolgáltatás pluszként marad, mivel a Smer nagy párt, amely apparátussal rendelkezik, és a pártelnök számára is biztosít mindent” – mondta Robert Fico.

SITA/para