Fegyelmi eljárást indít az SNS Belousovová ellen

2011. január 21. - 16:27 | Belföld
A Szlovák Nemzeti Párt elnöksége még nem foglalkozott a volt alelnök, Anna Belousovová ügyével. Az elnökség a parlamenti frakció állásfoglalására várt. A frakció döntött: egyetért a Belousovová elleni fegyelmi eljárással.

„A határozatot a frakció jelen lévő hét tagja közül heten szavazták meg“, közölte a SITA hírügynökséggel Rafael Rafaj frakcióvezető. A frakciónak kilenc tagja van. Rafaj tájékoztatása szerint Rudolf Pučík igazoltan hiányzott, míg Belousovová igazolatlanul távolt maradt az ülésről. „A parlamenti frakció egyúttal felszólítja Anna Balousovovát, hogy tartózkodjon a pártot sértő kijelentésektől“, fűzte hozzá Rafaj. A párt parlamenti képviselői megismerkedtek Belousovovának a sajtóban is megszellőztetett kijelentéseivel és a helyhatósági választások előtti csacai magatartásával is.

Az SNS elnöke, Ján Slota már január elején kilátásba helyezte, hogy a pártvezetés foglalkozni fog Belousovovával. „Belousovovának az utóbbi időkben olyan ízléstelenek a kijelentései, hogy azok összeegyeztethetetlenek az SNS elvárásaival. Ha tehát a jövőben sem hagy fel ezekkel, a párt vezetése reagálni fog a kijelentéseire“, mondta a SITA hírügynökségnek Ján Slota, aki szerint a lehetőségek egyike az, hogy Belousovovát kizárják a pártból.

Slota és Belousovová az SNS kongresszusa előtt került szembe egymással. Belousovová bírálta Slotát az elmúlt négy év alatt az SNS-t érintő botrányok miatt, amikor a párt kormányon volt. Szerinte ezekért Slota volt a felelős. Éles vita alakult ki kettejük között a helyhatósági választások előtti csacai állapotok miatt is, amikor Belousovová nem a párt jelöltje mellett kampányolt. A párt központi irodája szerint azóta, hogy Belousovovát menesztették a járási elnöki posztról, a csacai járásban 15 új SNS-alapszervezet alakult.

SITA/para

Címkék: Anna Belousovová, SNS