Az MKP ott lesz a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumán, a Híd nem kapott meghívót

2011. március 10. - 11:11 | Belföld
A Magyar Koalíció Pártjának képviselői pénteken újra ott lesznek a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) pénteki plenáris ülésén. A Híd a tanácskozásra nem kapott meghívást.

Az esemény napirendjén az alkotmánymódosítás, a szórványstratégia, a magyar-magyar kapcsolatok közjogi szabályozása és a magyar állampolgárság kiterjesztésével összefüggő kérdések szerepelnek. Az MKP küldöttsége saját javaslattal utazik Budapestre.

A Híd a tanácskozásra nem kapott meghívást.

„A jelenlegi alkotmányban szerepel egy mondat, amely a határokon túl élő magyarokat érinti. Ez így hangzik: A Magyar Köztársaság felelősséget érez a határokon túl élő magyarok életéért. Javasoljuk, hogy ezt a mondatot úgy módosítsák, hogy a Magyar Köztársaság felelősséget vállal a határokon túl élő magyarok életéért” – tájékoztatta a SITA hírügynökséget Berényi József, az MKP elnöke. Az MKP azt is javasolja, hogy azokat a kérdéseket, amelyek a határon túl élő magyarok jogait és szervezeti életük működését érintik, tekintsék a nemzetközi jogot, és nem egy bizonyos ország jogait érintő kérdéseknek.

(SITA)