Már lehet regisztrálni a pályázatokat

2011. március 16. - 17:21 | Belföld
Meghosszabbította a kisebbségi kulturális pályázatok leadásának határidejét Rudolf Chmel miniszterelnök-helyettes. A döntést a pályázatok elektronikus regisztrációjának a tervezettnél későbbi megkezdése tette szükségessé.

Juhász László, a kormányhivatal Nemzeti Kisebbségi Főosztályának vezérigazgatója elmondta, a pályázatok elektronikus regisztrációja már elérhető a hivatal honlapján (www.vicepremier.sk).

„Eredetileg már két héttel ezelőtt működnie kellett volna a rendszernek, azonban műszaki nehézségek miatt a regisztráció beindítására csak most kerülhetett sor” – tudtuk meg a kormányhivatal munkatársától. Juhász elmondta, mivel a pályázók már jól ismerik az internetes iktatórendszert, nem tart attól, hogy ez a csúszás fennakadásokat okozhatna.

„Meggyőződésem, hogy elegendő ideje volt mindenkinek beszerezni a pályázathoz szükséges igazolásokat és dokumentumokat. Maga az elektronikus regisztráció csak rövid időt vesz igénybe. Ennek ellenére a miniszterelnök-helyettes úgy döntött, hogy két héttel – egészen április 11-ig – meghosszabbítja a kisebbségi kulturális pályázatok beküldésének határidejét. Ez természetesen nem befolyásolja a pályázatok elbírálásának, illetve a megítélendő támogatások folyósításának időpontját” – tette hozzá a vezérigazgató.

Idén először nem a kulturális minisztérium, hanem a kormányhivatal tette közzé a kisebbségi kultúrák támogatására kiírt pályázati felhívást. A 2011-ben rendelkezésre álló összeg 4 millió euró, ebből 2 320 000 euróra a szlovákiai magyarok pályázhatnak.