Egyelőre nem változik az üzeltláncokat szabályozó törvény

2011. március 29. - 19:17 | Belföld
Richard Sulík házelnök javaslatára a parlament elhalasztotta a döntést az üzletláncok és beszállítók aránytalan viszonyát szabályozó törvényről.

A májusi ülésen kerülhet ismét napirendre a kérdés, addig azonban meg kell egyeznie a kormányzó koalíciónak. Néhány kormánypárti képviselő ugyanis jelezte, nem ért egyet a módosítással.

Peter Muránsky kereszténydemokrata képviselő a vitában azt mondta, nem támogatja az üzletláncok lehetőségeit megnyirbáló jogszabály megszüntetését. Azért nem támogathatja a javaslatot, „mert az üzletláncok és a beszállítók közötti viszony valóban aránytalan, tehát szabályozni kell, azaz új jogszabályra van szükség, nem a régi megszüntetésére” – véli a kereszténydemokrata honatya. „Az üzletláncok kimosták a szlovákiai fogyasztók agyát” – mondta Muránsky. Hasonló véleményt fogalmaztak meg mások is a koalíciós padsorokból.

Pavol Hrušovský frakcióvezető már pénteken találkozót kezdeményezett a törvény beterjesztőjével, Juraj Miškov gazdasági miniszterrel. Mint mondta, ilyen törékeny többségű parlamentben figyelembe kell venni minden képviselő véleményét.

SITA/para