Hrušovský szerint a keresztény közösségek problémái nem azonosak a melegek problémáival

2011. március 29. - 11:22 | Belföld
Pavol Hrušovský, a kereszténydemokraták frakcióvezetője nem zárkózik el a homoszexuálisok és leszbikusok problémáinak megvitatása elől. Úgy fogalmazott a parlamentben, hogy nem kell félni ettől a témától, de nem lenne szerencsés, ha a keresztény közösségek elleni támadásokat összekapcsolnák a más nemi irányultságú közösségek problémáival.

A keresztények elleni támadásokat elítélő nyilatkozat vitájában Martin Poliačik, a Szabadság és Szolidaritás képviselője arról beszélt, hogy a világban sok közösség jogait nem tisztelik, s példaként a homoszexuálisok, leszbikusok, biszexuálisok és tarnszgender egyének megpróbáltatásait hozta fel.

Hátrányos megkülönböztetésben van részük Szlovákiában is, mondta Poliačik és emlékeztetett, a KDH miniszterei nem szavazták meg, hogy a kormány emberi jogi, kisebbségi és esélyegyenlőségi tanácsának legyen egy albizottsága, amely a más nemi irányultságú emberek problémáival foglalkozik.

Ezt az összehasonlítást Hrušovský nem tartotta helyénvalónak. Hangsúlyozta, a világban egyre gyakoribb a keresztényüldözés, ami fölött nem hunyhat szemet a szlovák parlament sem.

sita/para