Egy nagy rakás trágya - bíróság előtt a Ficoék elé "piszkító" kamionos

2011. április 4. - 13:35 | Belföld
Több mint egy éve történt már, de még mindig nem került pont annak az ügynek a végére, amikor a kamionos sztrájk idején egy fuvarozó egy nagy rakás trágyát öntött le a kormányhivatal elé.

Tavaly januárban, amikor Robert Fico elutasította a kamionosokkal való tárgyalásokat, Marek Bublinec egy rakás trágyát öntött kormánya hivatala elé.Az esetet elsőként a rendőrség vizsgálta. Az akkori országos rendőrparancsnok, Ján Packa szerint Bublinec bűncselekményt követett el. Később azonban átadták az esetet a körzeti hivatalnak, amely egy szabálysértési eljárás keretén belül 30 eurós bírságot szabott ki a sofőrre. "A vádlott szándékosan és aktívan cselekedett. Nem hallgatott a rendőrség figyelmeztetésére, hogy állítsa le a jogtalan cselekedetet, ehelyett közterületet szennyezett. Ezzel pedig kihágást követett el" - közölték akkor. 

Bublinec azzal vágott vissza, hogy azt állította, a meghibásodott hidraulika okozta az esetet. "A hidraulika nem tudhatta, hogy épp a kormányhivatal előtt van" - védte meg társát egy másik fuvarozó, akik akkoriban az elektronikus vámrendszer bevezetése ellen tiltakoztak. 

Bublinec ezt követően a belügyminisztériumnál fellebbezett, az azonban már a kormányváltást követően megerősítette a korábbi döntést. Ezt követően a fuvarozó a Pozsonyi Kerületi Bírósághoz fordult, az azonban még nem hozott döntést.

A főváros takarította el akkor a trágyát, Bublinecnek 38 eurót számláztak ki. A sofőr azonban egyelőre nem kommentálja az esetet. "Amíg Slowakisztánban élek, amely még 2450 méter magasról sem tűnik jogállamnak, addig nem nyilatkozom az ügyről. Azonban újra boldog idők jönnek, a botrányoknak korántsincs vége" - jelentette ki a sofőr, akinek azóta számos "rajongója" akadt. 

Sme.sk/para