Roháčot Turekre, a Dunaszerdahelyen is hírhedt alvilági személyre cserélnék?

2011. április 7. - 08:32 | Belföld
A szlovák hatóságok Jozef Roháčért cserébe állítólag a Turek néven elhíresült Haris Sándort kaphatják meg - írja magyarországi forrásokra hivatkozva a csütörtöki Új Szó.

Mint arról már korábban írtunk, a Magyarországon kiadott nemzetközi elfogatóparancs értelmében Jozef Roháčot a Nyitrai Kerületi Bíróság döntése értelmében kiadatják Magyarországnak. Ez április 12. után történhet meg, miután Roháč fellebbezéséről dönt a Legfelsőbb Bíróság.

A HVG-re és a Magyar Nemzetre hivatkozva a lap közli, hogy Roháčért cserébe a szlovák hatóságok Haris Sándort kérhetik, a szlovák rendőrség ugyanakkor ezt egyelőre nem erősítette meg. Amint azt az Új Szó is írja, Harist Roháčcsal egy napon tartóztatták le a magyar hatóságok. Az ő érdekeltségi körébe tartozik ugyanis az a csótfai telek, amelyen a Raisz-fivérek holttestét megtalálták. A szlovák hatóságok Sátor Lajost gyanúsítják a gyilkossággal, aki szerintük Magyarországon is tartózkodhat. 

Haris Sándor neve az 1992-es első maffiaperben ismertté vált, amikor Prisztás Józseffel és Döcher Györggyel együtt ítélték el. Őket azóta meggyilkolták - írja az Új Szó. Utóbbit 1999-ben, egy hónappal a Pápay-klán lemészárlása előtt. Haris ezután lett a Dunaszerdahelyi éjszakai élet legbefolyásosabb embere - állítja a lap.

Fél évvel később őrizetbe vették a szlovák hatóságok, majd 2003-ban kiadták Magyarországnak, ahol azzal vádolták, hogy egy életveszélyesen megsebesített egy angol fiatalt. Most talán újra visszakerülhet Szlovákiába - vélekedett az Új Szó.

Új Szó/para