Csáky újra az MKP elnöke lehet?

2011. április 9. - 11:02 | Belföld
Elképzelhető, hogy az MKP volt elnöke, Csáky Pál visszatér a párt élére. Erre funkcióra az MKP lévai és nagykürtösi szervezetei jelölik, a jelöléseket ma összesíti a párt országos tanácsa.

A SITA hírügynökség információi szerint azonban Csákyt egyetlen járási szervezet sem jelölte, ellentétben Berényi Józseffel, akit a párt járási szervezeteinek több mint fele jelölt a párt vezetésére.

Berényi 2010 júliusában lett a párt elnöke, amikor a sikertelen választások után Csáky Páltól vette át ezt a pozíciót. A párt új vezetéséről április 16-án dönt a kongresszus.

Április 9-én, szombaton a járási szervezetek és a párttagok jelöléseit összegzi az MKP Országos Tanácsa (OT), valamint előkészítik a közelgő 16-i kongresszust.

A pártelnök megválasztásán kívül 16-án a kongresszus megválasztja az MKP OT elnökét is, aki nagy valószínűséggel Bárdos Gyula lesz - jelenleg is a volt parlamenti képviselő tölti be ezt a funkciót. A párt alelnöki tisztségeit valószínűleg azok a személyek fogják betölteni, akiket a tavaly júliusi kongresszuson választottak meg alelnöknek.

(parameter)