MKP-tisztújító kongresszus: Csáky még nem döntött

2011. április 12. - 13:20 | Belföld

Csáky Pál még nem döntötte, el, hogy megpályáz-e valamely vezetőségi posztot a Magyar Koalíció Pártja szombati kongresszusán. Elnöknek jelölte őt néhány helyi alapszervezet.

Csáky Pál hírügynökségi jelentések szerint jelenleg tárgyalásokat folytat, de végleges döntését csak a szombati kongresszuson fogja bejelenteni. „Különféle oldalakról ösztönöznek, hogy térjek vissza a vezetésbe” - jelentette ki az MKP exelnöke a TASR hírügynökségnek. Mint mondta, az MKP éléről való távozása után úgy vélte, hogy négy éves szünideje lesz, de a jelenlegi kormánykoalíció szerinte erősen az idő előtti választásokon dolgozik. „Úgy néz ki, hamarabb kell újra aktivizálnom magamat” - mondta a politikus mosolyogva.

Csáky Pál jelenleg a publicisztikának él, de MKP-tagként részt vesz különféle rendezvényeken is. Új könyv írásán is dolgozik. Saját bevallása szerint egy regény a múlt század 80-as éveiből.

Az MKP-tisztújítás április 16-án lesz Nagymegyeren, Berényi József, a jelenlegi pártelnök már bejelentette, hogy megméretteti magát az elnöki posztért. Őt eddig 11 járási szervezet jelölte, Csáky Pált pedig négy helyi szervezet javasolta a Lévai és a Nagykürtösi járásból.

s/para