Bugár: Remélem, Ivan Mikloš tudja, mit jelent, ha elveszti a bizalmunkat

2011. április 15. - 13:25 | Belföld
Bugár Béla (Híd) kezdeményezné a koalíciós pártok vezetőinek találkozóját az adóigazgatóság Kassán bérelt épületével összefüggő botrány kapcsán.

Ha viszont ez nem sikerülne, akkor legalább az SDKÚ-DS vezetőségével szeretne leülni megbeszélni a dolgot. Bugár sajtótájékoztatón közölte, hogy komolyan veszi az ügyet, mert aggasztja, hogy a sajtó különböző összehasonlításokat tesz ez ügyben az előző kormánnyal és annak botrányaival.

Bugár véleménye szerint az adóigazgatóság korábbi vezetője, Igor Šulaj által kötött szerződés érvénytelen, mivel annak van egy kitétele, amit február végéig kellett volna teljesítenie a leszerződött cégnek, ám az nem történt meg, ennek értelmében pedig érvényét vesztette a szerződés. Hozzátette, hogy a média viszont arról ír, hogy mégiscsak érvényes a korábbi szerződés, és a cég erről tárgyal is az adóigazgatósággal. "Amennyiben ez így van, az problémát jelent, mert a törvény nem engedi két különböző szerződés megkötését ugyanabban az ügyben" - mondta.

Egyszersmind hangsúlyozta, hogy Ivan Mikloš pénzügyminiszternek azonnal cselekednie kell az ügyben, és ki kell derítenie, hogy az SDKÚ-DS nyitrai szervezetének elnöke által vezetett cég mögött valóban egy ciprusi garázscég áll-e. Figyelmeztetett, hogy Miklošnak nyilvánosságra kell hoznia az információit, majd levonni a következményeket. "Remélem tudja, mit jelent, ha elveszti a bizalmunkat" - mondta. Emlékeztetett az SDKÚ-DS választási programjára és Iveta Radičová kijelentésére, miszerint a garázscégek nem épp a legjobb megoldások.

Bugár a sajtótájékoztatón elmondta azt is, hogy a Híd nem elégedett a koalíció adó- és járulékreformjának jelenlegi változatával, ugyanakkor egyedül maradtak annak kapcsán, hogy a vállalkozók számára magasabb leírásokat engedélyezzenek. Bugár szerint nem hozhatók egy szintre az alkalmazottak és az egyéni vállalkozók terhei, mert utóbbiak teljes vagyonukkal felelhetnek és szabadságot is csak ők maguk szabhatnak. Elmondta ugyanakkor, hogy ha adott vállalkozó kihasználja a rendszert, az ellen tenni kell, ám nem úgy, hogy mindegyik vállalkozót sújtják emiatt.

SITA/para