Slota is támogatná a Mečiar-amnesztiák eltörlését

2011. április 28. - 19:45 | Belföld
Ján Slota, az SNS elnöke jelezte, hogy támogatná a KDH javaslatát a Mečiar-amnesztiák eltörlését illetően.

"A múltban az eltörlés ellen szavaztam, mert koalíciós partnerek voltunk. Soha nem voltam ugyanakkor meggyőződve arról, hogy ott minden tiszta volt. Ha senkinek semmi problémája, akkor csak vizsgálják meg az ügyet" - jegyezte meg Slota.

Rafael Rafaj, az SNS frakcióvezetője kijelentette, hogy a parlament májusi ülésszakán javaslatot tesznek a magyar parlament és kormány tevékenységére adott válasznak szánt szlovák parlamenti nyilatkozatra.Az SNS azt szeretné, ha a szlovák parlament felháborodását és tiltakozását fejezné ki a Szlovákia szuverenitását sértő kijelentések és területen kívüli hatállyal bíró törvények ellen. Egyúttal elutasítaná a történelmi revizionizmust, valamint a világháború utáni egyezmények betartására apellálna.

Slota nyilatkozott Anna Belousovová pártalapítási szándékáról is, akinek sok sikert és szerencsét kívánt ehhez. Ugyanakkor úgy látja, hogy ennek az esélye a nullával egyenlő.

Rafael Rafaj pedig arról nyilatkozott, mi történne, ha Anna Belousovová és Rudolf Pučík is elhagynák az SNS parlamenti frakcióját, ami által hat képviselőjük maradna. Rafaj úgy vélekedett, hogy ha ez egy bizonyos határt túllép, akkor felvetődik a parlamenti bizottságok elnöki posztjainak betöltésének kérdése. Belousovová ugyanis jelenleg az emberjogi bizottság élén áll. Rafaj szerint márpedig ezeket a posztokat az egyes pártok számára kínálták fel.

SITA/para