A két májusi ünnep alatt fokozott rendőri jelenlét az utakon

2011. április 29. - 16:29 | Belföld
A rendőrség országszerte megerősíti jelenlétét a szlovák közutakon a két májusi ünnep, május 1. és 8. alkalmával.

A munka és a fasizmus felett aratott győzelem ünnepén tervezett akcióba a maximális létszámú közlekedési és vasúti rendőrt, illetve az idegenrendészet és a határrendészet lehető legtöbb egységét vonják be. Szükség esetén a forgalom irányítására is sor kerül.

A rendőri jelenlét nőni fog a frekventált kereszteződéseknél, a legforgalmasabb utakon, és elsősorban a balesetveszélyes útszakaszokon, közlekedési csomópontokon. A rendőrség egységei figyelni fogják a megengedett sebesség betartását is.

Az idei évben április 29-ig 4 575 balesetet tartanak nyilván, amelyek során 89 személy vesztette életét, 266-an súlyos, 1 559-en könnyebb sérüléseket szenvedtek. A rendőrségi közlés szerint ezek az adatok az 1993-as különválás óta a legalacsonyabb baleseti mutatók.

Tavaly ugyanezen időszak során 6 722 baleset történt (idén 2 147-tel kevesebb), amelyek során 92 személy vesztette életét (idén 3-mal kevesebb). A súlyos sérültek száma tavaly ilyenkor 92-vel, a könnyebb sérülteké pedig 256-tal volt magasabb.

SITA/para