Dzurindára és Bugárra is mély hatást gyakorolt II. János Pál

2011. április 30. - 13:39 | Belföld
Mikuláš Dzurinda külügyminiszter pályafutása során többször is találkozott II. János Pállal, elmondása minden találkozás mély nyomot hagott benne. Bugár szerint a lengyel pápa hidakat épített az emberek között.

"Azt éreztem, hogy nagyon jó ember. Művelt, olvasott, mély gondolatokkal. 1999-ben, első találkozásunk során kellemes meglepetésként éltem meg, hogy nagyon sokat tud Szlovákiáról, gyermekkori élményei révén" - nyilatkozta a SITA hírügynökségnek Mikuláš Dzurinda jelenlegi külügyminiszter, volt miniszterelnök. "Már hat éve hunyt el, de még mindig köztünk él. Azt hiszem azért is járt mindig örömmel országunkba, mert tudta, hogy a szlovákok nagyon szeretik őt" - tette hozzá.

A szlovák parlament és a Híd párt elnöke, Bugár Béla is többször találkozott II. János Pállal. Bugár tapasztalatai szerint minden találkozásnál leírhatatlan szeretetet és békét lehetett érezni a pápa irányából. "Egész életében közelebb akarta hozni egymáshoz a vallásokat és nemzeteket, ezért nem csak a római katolikusok, hanem minden hívő ember tisztelte őt. "A szó szoros értelmében hidakat épített az emberek között, ezért személye az összetartozás és a tolerancia jelképe lehetett" - jelentette ki a Híd elnöke.

(SITA)