Trnka: A legfőbb ügyész nem Poncius Pilátus!

2011. május 5. - 12:10 | Belföld
Dobroslav Trnka volt főügyész elmondta, hogy az ügyészség vezetésével megbízott Ladislav Tichý a héten dönt az Igor Štefanov (SNS) képviselői mentelmi jogának megvonását célzó javaslatról.

Trnka jelenleg az ügyészség büntetőjogi szakosztályát vezeti. Nem tetszik neki, hogy a média nyomást gyakorol Tichýre, hogy kézbesítse a parlamentnek mentelmi jog megvonását célzó javaslatot. "Még álmomban sem gondoltam volna, hogy visszamegyünk az időben kétezer évet, és azt hallhatjuk, amint a tömeg élére kiáll valaki, és azt kiáltja, Add ki nekünk! Tichý doktor nem Poncius Pilátus!" - jegyezte meg Trnka.

A faliújságtender ügyében eljáró nyomozótiszt kérte a legfőbb Ügyészséget, hogy az javasolja a parlamentnek Igor Štefanov (SNS) korábbi építésügyi és régiófejlesztési miniszter mentelmi jogának megvonását. A faliújságtender ügyében négy személyt vádolnak, köztük Marián Janušeket (SNS), Štefanov elődjét. Utóbbit azonban még nem tudták kihallgatni, mivel védi a mentelmi joga. A Fico-kormány idején Marián Janušeknek és Igor Štefanovnak is a faliújságtender miatt kellett távoznia miniszteri posztjáról. Miután Štefanovot is megvádolták, előjött azzal, hogy Szlovákiában 40 parlamenti képviselőt lehallgatnak.

SITA/para